Appelpop

APPELPOP 2024
FESTIVAL/INFORMATIE
ALGEMEEN
Andere vraag?
Algemene Informatie

Gratis!!!

Jazeker, je leest het goed. Appelpop is helemaal gratis! Dankzij de inzet van 750 vrijwilligers en onze geweldige sponsoren is Appelpop sinds dag één gratis toegankelijk. Geen ticket nodig dus! Al jaren is Appelpop de perfecte afsluiter van het festivalseizoen, waar je nog één keer kunt genieten van de allerbeste festivalacts van het afgelopen jaar.

Openingstijden

Het festivalterrein opent vrijdag 13 september om 16:00 uur en zaterdag 14 september om 12:00 uur. Beide dagen sluiten we uiterlijk om 01:00 uur.

Bereikbaarheid

Appelpop vindt plaats op de Waalkade in Tiel en is super makkelijk te bereiken met de fiets of het OV. NS en Arriva zetten extra (lange) treinen in van en naar Station Tiel. Plan je reis met NS richting Geldermalsen, 's-Hertogenbosch en Utrecht Centraal, en met Arriva naar Arnhem. Er zijn gratis fietsenstallingen bij elke toegangspoort, maar parkeren is op eigen risico. Fietsen tegen huizen of winkels parkeren is niet toegestaan; gebruik onze fietsenstallingen om te voorkomen dat je fiets door de gemeente wordt weggehaald. Kom je met de auto? Er zijn speciale parkeerplekken buiten de stad, volg de borden en aanwijzingen van de parkeerbegeleiders.

Ons advies is om je auto in Wamel te parkeren en met het pontje naar het festivalterrein te varen.

Ook is er een Kiss&Ride plek ingericht.

Plattegrond

In aanloop naar het festival publiceren we de festivalplattegrond op onze online kanalen. Haal een festivalflyer met plattegrond en programma bij de informatiebalie.
Faciliteiten

EHBO

Op Appelpop zorgen we goed voor onze bezoekers. We werken samen met Just4Safety voor professionele medische hulpverlening. Er zijn twee EHBO-posten op het terrein en een bij Zinder, naast de Rabo Stage. Appelpop staat ook in direct contact met medische specialisten en omliggende ziekenhuizen.

Toegankelijkheid

Mensen met een beperking zijn van harte welkom op Appelpop. Het is een openbaar terrein en er is zo veel mogelijk rekening gehouden met mensen die gebruik maken van een hulpmiddel. Let er wel op dat het terrein niet overal vlak is en goed begaanbaar. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een rolstoel, adviseren wij om op de looppaden te blijven.

sollicitudin. Vivamus sit amet enim nisl. Cras vitae varius metus, a hendrerit ex. Sed in mi dolor. Proin pretium nibh non volutpat efficitur.

Lockers

Je kunt op het terrein per dag een locker huren om je waardevolle spullen veilig op te bergen. Je kunt kiezen uit een medium of een grote locker. Vooraf kun je ook al een locker reserveren, in augustus word je hierover verder geïnformeerd.  

Popmarkt

Op een deel van het terrein zijn gezellige kraampjes waar je kunt snuffelen en shoppen. Alle betalingen zijn cashless via pin. Aanmelden als standhouder kan via #97D6D4popmarkt@appelpop.nl .

Kolven

Bij de EHBO-post nabij de Covebo Stage is er de mogelijkheid tot kolven. Meld je hier als je wilt kolven.

Toiletten

Er zijn voldoende toiletten op het festivalterrein, ook voor mensen met een beperking.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijtgeraakt? Vanaf de eerste woensdag na het festival kun je terecht bij de afdeling gevonden voorwerpen van de gemeente Tiel.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan, behalve hulphonden en geleidehonden.
Eten en Drinken

Allergieën

Op het festivalterrein vind je een breed scala aan eten: van snacks en pizza tot Aziatisch en zelfs glutenvrij en vegetarisch. Voor ieder wat wils! Daarom is het niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen. Heb je een sterke allergie? Geef dit dan door bij je bestelling en vraag om advies over de ingrediënten. Vergeet niet: iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar/x eigen allergenen, dus let goed op bij het eten en drinken.

Betalen op Appelpop

Alle betalingen op Appelpop zijn cashless. Bij de bars en foodstands kun je direct afrekenen met je pinpas (Maestro, Visa, Mastercard) of contactloos met je telefoon of smartwatch (mits geactiveerd). Zo hoef je niet in de rij te staan voor een muntautomaat en heb je geen munten over na afloop. Let op! In tegenstelling tot voorgaande jaren is het niet meer mogelijk om je contante geld om te zetten naar een Appelpop debit card. Alleen bij de Popmarkt is het nog mogelijk om zowel met pin als cash te betalen.

Cup to cup

Je betaalt een duurzaamheidsbijdrage voor je beker bij je eerste bestelling. Als je bij de volgende bestelling een beker inlevert, krijg je kosteloos een nieuwe beker. Kun je geen beker inleveren, dan betaal je opnieuw een duurzaamheidsbijdrage voor een nieuwe beker. De bekers worden alleen bij de bars ingezameld. Er wordt geen korting gegeven op consumpties als meer dan één beker ingeleverd wordt. Bekers mogen niet van het terrein af, als je de beker niet bij de bar inlevert, deponeer je deze in de daarvoor bestemde container bij de uitgangen.

Huisregels en Veiligheid

Festivalterrein

Lees hier ons festivalreglement
Bij binnenkomst ga je akkoord met onze huisregels. Het is niet toegestaan om drugs, wapens, glaswerk, blik, eten en drinken mee te nemen. Spuitbussen (zoals deodorant), clubkleding, selfiesticks, paraplu’s en andere stokken zijn ook verboden.

Fototoestel/Filmcamera/Drones

Professionele fotoapparatuur is niet toegestaan zonder persaccreditatie. Compact camera’s en smartphones mogen wel. Drones zijn niet toegestaan boven of in de buurt van het festivalterrein.

Medicatie en vloeistoffen

Medicijnen in ongeopende verpakkingen met bijsluiter en doktersverklaring zijn toegestaan. Zonnebrand en lenzenvloeistof ook, maar eigen drinken, deodorant of parfum niet. Lees de huisregels voor meer informatie.

NIX-18

Op Appelpop is alcohol alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder. Er zijn NIX-18 bandjes verkrijgbaar op vertoon van geldige legitimatie.
Voorzieningen en Services

Overnachten

Appelpop heeft geen eigen camping, maar werkt samen met regionale campings. Boek een arrangement inclusief vervoer naar het festivalterrein via www.appelpopovernachtingen.nl. Liever iets luxer overnachten? Boek dan een kamer bij Hotel Tiel Van der Valk.

Merchandise

Appelpop heeft een eigen merchandise lijn met toffe items zoals hoodies, programma shirts, mokken, keycords en hoedjes. Kom langs bij de merchandise tent voor officiële Appelpop merchandise.

Sponsors

Dankzij onze trouwe en fanatieke sponsors is Appelpop nog steeds gratis. Sponsoring is mogelijk in geld of natura. Bekijk de mogelijkheden op onze sponsor pagina .

Vrienden van Appelpop

Je kunt Appelpop financieel steunen vanaf 25 euro per jaar en word Vriend van Appelpop. Steun projecten als extra randprogrammering en talentontwikkeling. Meer weten? Kijk op vrienden.appelpop.nl .

Vrijwilligers

Appelpop draait volledig op vrijwilligers. Van de barcrew tot de backstage crew, iedereen werkt belangeloos mee. Lijkt het jou leuk om een bijdrage te leveren? Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze vrijwilligerspagina. Voor vragen, mail naar vrijwilligers@appelpop.nl .
Media en Communicatie

Pers

Persaanvragen worden alleen in overweging genomen na ontvangst van een opdrachtbevestiging van een redacteur van een mediaplatform. De termijn voor persaccreditatie sluit per 8 september 2024. Je kan een aanvraag indien via pers@appelpop.nl onder vermelding van Persaanvraag Appelpop 2024

Rechtenvrije foto’s

Appelpop heeft een team van huisfotografen die voor, tijdens en na het festival foto’s gratis ter beschikking stellen voor publicatie in de media.

Reclame en/of verkoop

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op en rond het festivalterrein.
Heb je nog een vraag? Check onze huisregels of mail naar info@appelpop.nl