Appelpop

APPELPOP 2024
vrijwilligers / informatie 
ALGEMEEN

Duik als vrijwilliger in de wereld van Appelpop en word onderdeel van een mooi avontuur! Appelpop, een festival dat met hart en ziel door vrijwilligers wordt georganiseerd, biedt jou de unieke kans om bij te dragen aan één van de grootste gratis festivals van Nederland. Door je aan te sluiten bij onze Appelpop-familie, ervaar je niet alleen de warmte en gezelligheid van het samenwerken met gelijkgestemden, maar maak je ook deel uit van een gemeenschap die passie voor muziek en plezier deelt.

Of je nu een dagje achter de bar wilt staan, bijdraagt aan de veiligheid of de kneepjes van het festival organiseren wil leren, bij Appelpop is er voor ieder wat wils. Elke bijdrage, groot of klein, is waardevol en we bieden uiteenlopende uitdagingen die passen bij jouw interesses en vaardigheden. Ons enthousiaste vrijwilligersteam staat altijd klaar om je te verwelkomen en alles te vertellen wat je wil weten.

Als dank voor je onmisbare inzet beloven wij je twee onvergetelijke dagen vol muziek, vriendschappen en plezier. Je krijgt niet alleen een exclusief Appelpop-shirt en jas, maar ook eten en drinken wordt op de dagen dat je meehelpt volledig verzorgd. Daarnaast organiseren we twee keer per jaar een gezellige bijeenkomst waarbij we terugblikken op hoogtepunten en vooruitkijken naar de volgende editie, natuurlijk onder het genot van een drankje.

AANMELDEN

Benieuwd hoe jij kunt bijdragen aan het succes van Appelpop? Neem dan contact op met onze vrijwilligerswerkgroep door te mailen naar vrijwilligers@appelpop.nl. Geen vraag is te gek; wij staan open voor al je ideeën en suggesties.

Wil je weten welke rollen we specifiek zoeken? Lees dan snel verder. Jouw Appelpop-avontuur begint hier!

Horeca appelpop
HORECA

Als vrijwilliger achter de bar bij Appelpop sta jij in het levendige centrum van het festival. Je bent meer dan alleen een barmedewerker; je bent de drijvende kracht achter de gezelligheid, iemand die met een lach ervoor zorgt dat geen enkele bezoeker dorst hoeft te hebben. Door je inzet bij de bar of bij de uitgifte draag je bij aan de sfeer en zorg je ervoor dat iedereen, zelfs tijdens de drukste momenten, snel van zijn drankje kan genieten.

Deze rol is perfect voor zowel de geboren gastheer/-vrouw die geniet van interactie met bezoekers, als voor degene die liever op de achtergrond blijft en zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. In onze bars combineer je het plezier van het festival met het bieden van uitmuntende service, waarbij je direct bijdraagt aan onvergetelijke momenten voor de bezoekers.

SFEERBEHEER

Als vrijwilliger bij sfeerbeheer ondersteun je de beveiliging van het festival. Je bent de oren en ogen van Appelpop en bewaakt daarmee de goede sfeer die bij een festival hoort. 

De voornaamste taken binnen deze functie zijn toegangs- en tassencontrole, NIX18 controleteam en toegangsbewaking. Je bent altijd werkzaam binnen een groepje, waardoor je leuke contacten op kunt doen terwijl je bijdraagt aan een goed verloop van Appelpop.

Sfeerbeheer appelpop
Bouw appelpop
BOUW

Een week voor het festivalweekend start de bouw van Appelpop. Echt alles moet vanaf de grond aan worden opgebouwd voor twee dagen feest op de Waalkade in Tiel. Tenten, podia, steigertorens, bars, etc. Houd jij ervan om je mouwen op te stropen? Meld je dan aan als bouwvrijwilliger! Ook na het festivalweekend is alle hulp voor het afbreken welkom.

We starten dagelijks om 8:00 uur en ons keukenteam zorgt de hele dag door voor jouw natje en droogje in de vrijwilligerstent. Het hoeft je aan niets te ontbreken, je ontvangt zelfs een supergaaf Appelpop bouwshirt!

En natuurlijk is dit een leuke manier om andere vrijwilligers te leren kennen en jouw sociale kring uit te breiden.