Waalkade Tiel - GRATIS entree
Terug

Vrijwilligers

 AANMELDEN VRIJWILLIGERS

MAAK APPELPOP ONVERGETELIJK
Appelpop is al jaren een van de grootste gratis festivals van Nederland. Zo bouwen wij elk jaar met honderden vrijwilligers aan een festival waar we trots op mogen zijn! Sinds het ontstaan van Appelpop zijn het deze vrijwilligers die centraal staan en de basis vormen van de organisatie. Jij als vrijwilliger bent dus onmisbaar. Wil jij dit jaar meewerken aan een uniek event? Maak jij dé afsluiter van het festivalseizoen ook dit jaar weer mogelijk? Zet samen met ons een onvergetelijke festivalsfeer neer en meld je aan als vrijwilliger!


WORD VRIJWILLIGER!
Als vrijwilliger van Appelpop help je achter de bar, zorg je voor een fijne sfeer op het festivalterrein of ben je voor en na het festival druk in de weer met de op- en afbouw. Zo beleef je het festival eens van de andere kant en zorg je met honderden andere vrijwilligers dat de festivaldagen goed verlopen. Word vrijwilliger en organiseer samen met ons ook dit jaar voor ruim 125.000 bezoekers een fantastisch én gratis festival!


NIEUWE VACATURES
Voor zowel de festivaldagen als de op- en afbouw periode zijn we dit jaar op zoek naar versterking op meerdere gebieden. Wil je net iets meer betekenen voor het festival of meer leren van alles wat er achter de schermen gebeurt? Kijk dan of jij je herkent in een van de nieuwe vacatures onderaan deze pagina. Wie weet sluit jij jouw zomer af als Heftruckchauffeur of Stagecrew tijdens Appelpop! Voor meer informatie en je reactie kun je mailen naar vrijwilligers@appelpop.nl.


WAT VERWACHTEN WIJ?
Meewerken aan Appelpop is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wij zijn ontzettend blij met jouw inzet, maar verwachten ook dat je je aan afspraken houdt. In de open cultuur achter de schermen bij Appelpop is veel mogelijk, maar moeten we ook op elke vrijwilliger kunnen rekenen.


WAT BIEDEN WIJ?
Naast de waardevolle (werk)ervaring en grote waardering vanuit de hele organisatie, ontvang je als vrijwilliger gratis unieke vrijwilligerskleding en eten en drinken tussen het werken door. Als onderdeel van een zeer enthousiast team maak je direct nieuwe vriendschappen en word je uitgenodigd voor de (besloten) vrijwilligersmeeting in augustus en een geweldig feest in het najaar.

 

MELD JE DIRECT AAN
Via het aanmeldingsformulier geef je je op als vrijwilliger. Na het invullen van je persoonlijke gegevens kun je meteen aangeven of je de dagen voor en na het festival aanwezig kunt zijn. Tijdens deze opbouwperiode en het afbreken van het terrein kun je namelijk ook helpen! Op de festivaldagen zelf kunnen we je goed gebruiken achter de bar of in het team van sfeerbeheer (sfeerbeheer algemeen, parkeerbeheer of NIX18). Verdere informatie, bijvoorbeeld beschikbaarheid op afwijkende tijden, kun je kwijt in het veld voor overige opmerkingen.


NAAR HET FORMULIER

 

VACATURES

 

Heftruckchauffeur

Voor het opbouwen en afbreken van het festivalterrein zijn we op zoek naar (nieuwe) heftruckchauffeurs. Tijdens deze periode staan er heftrucks ter beschikking van het opbouw-team, waar jij als chauffeur deel van uitmaakt. Concreet houdt dit o.a. in dat je je bezig houdt met het laden, lossen en verplaatsen van pallets, goederen, keten en dergelijke. Ook zullen er algemene opbouw- en afbouw taken onderdeel zijn van de functie wanneer de heftruck niet nodig is. De voorkeur gaat uit naar vrijwilligers die de hele periode beschikbaar zijn.

Periode:
vanaf 30 augustus t/m 13 september (indien niet volledige periode beschikbaar geef dan aan wanneer je wel beschikbaar bent)

Functie-eisen:
-in bezit van geldig heftruckcertificaat (stuur een kopie mee met je sollicitatie)
-aantoonbare (heftruck) ervaring
-hardwerkend
-pro-actief
-verantwoordelijk
-goed in teamverband kunnen werken, maar ook zelfstandig taken kunnen uitvoeren


Stagecrew

Achter de podia is een kleine ploeg (de stagecrew) constant actief met al het materiaal van de bands. Dit moet worden uitgeladen en wordt door jouw team naar het podium getild of gereden. Uiteraard gebeurt dit veilig, soepel en verantwoord. Als stagecrew snap je dat het werk zwaar kan zijn, maar toch snel en secuur moet gebeuren. Je houdt rekening met de ombouwtijd, neemt het zware werk van de bands uit handen zonder in de weg te lopen en bent op tijd aanwezig om de materialen en flightcases uit en in te laden.

Periode:
vrijdag 7 en zaterdag 8 september (hele dagen)

Functie-eisen:
-ervaring met geluid, licht en podiumtechniek
-ervaring op festivals
-ervaring met grote acts is een pré
-in staat zware flightcases of vergelijkbaar (zwaar) materiaal te kunnen hanteren
-pro-actief
-verantwoordelijk om kunnen gaan met (podium)techniek en backline
-goed in teamverband kunnen werken


Coördinatie keten

Op het festivalterrein staan op diverse plekken keten die dienen als werk- en slaapplek, of kleedkamers voor bands. Gedurende de opbouwweek worden deze geleverd op het festivalterrein. Om als festival onze vrijwilligers en bands representatief en netjes te kunnen ontvangen en een schone werkplek te bieden, dienen deze keten bij ontvangst gecontroleerd en schoongemaakt te worden. Als ‘Coördinator keten’ is het jouw taak om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. Samen met een team maak je ze schoon en controleer je of alles wat er in moet staan ook daadwerkelijk aanwezig is. Je houdt zorgvuldig bij welke keten je hebt gecontroleerd, wat er eventueel mist en zorgt dat de keten op tijd klaar zijn voor gebruik.

Periode:
vanaf 30 augustus t/m 13 september (kan goed worden gecombineerd met een andere functie op de festivaldagen zelf)

Functie-eisen:
-hardwerkend
-goed zelfstandig kunnen werken
-niet bang om de handen vuil te maken
-accuraat en zorgvuldig in je planning


Op- en afbouw festivalterrein

Binnen het op- en afbouw team houd je je bezig met allerlei op- en afbouw werkzaamheden en verleen je assistentie bij de opbouw van de podia, steigers, doeken, hekwerk, (aanleg van) stroom, licht, geluid etc. Jij hebt samen met al je collega’s de taak het terrein klaar te maken voor alle bezoekers en weer ‘schoon’ op te leveren de week na het festival. Idealiter ben je de hele periode beschikbaar, maar minder dagen is ook mogelijk.

Periode:
vanaf 30 augustus t/m 13 september (indien niet volledige periode beschikbaar geef dan aan wanneer je wel beschikbaar bent)

Functie-eisen:
-hardwerkend, steekt graag de handen uit de mouw
-pro-actief
-verantwoordelijk om kunnen gaan met materiaal (van externen)
-ervaring (op festivals) is een voordeel, maar geen must
-goed in teamverband kunnen werken, maar ook zelfstandig taken kunnen uitvoeren

 

Interesse in een van deze leuke (vrijwillige) functies? Stuur je reactie z.s.m. onder vermelding van de betreffende vacature naar vrijwilligers@appelpop.nl