Header - Appelpop

OK, DAT GAAN WE UITLEGGEN

Wij vinden het tijd voor een stukje duiding. Afgelopen zomer heb jij waarschijnlijk ook verbaasd bij de bar gestaan en je afgevraagd: Waarom is mijn bier zo F$%king duur?!”. Yep, het is behoorlijk prijzig geworden. Wees gerust, ook tijdens Appelpop zal je merken dat de prijzen weer iets hoger zijn dan vorig jaar. Een biertje en/of een cola zullen 3,90 EURO zijn. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

WAT ACHTERGROND INFO

Je dagelijkse boodschappen in de supermarkt, het tanken van benzine om je familie te bezoeken en het kaartje voor het concert van je favoriete artiest: veel producten en diensten zijn de afgelopen jaren aanzienlijk duurder geworden, zoals je zelf dagelijks kunt merken. Dit geldt natuurlijk ook voor ons, als organisatoren van een gratis festival. Hoewel wij geen entree vragen, betekent dit niet dat de kosten voor artiesten, hekken, podia, bars, enzovoort voor ons gratis zijn of minder duur zijn. Ook het organiseren van een festival ondervindt de impact van de prijsstijgingen. Over de hele linie zien we prijsstijgingen variërend van 20 tot 30%. Deze extra kosten moeten op de één of andere manier worden opgevangen. Wij hebben vertrouwen in ons gratis systeem, dat tot doel heeft om mensen van alle leeftijden de gelegenheid te geven live muziek te ervaren. Hoe doen we dat? Simpelweg door te bouwen op onze drie pijlers. En jullie zijn een belangrijk onderdeel van één van die pijlers.

DE DRIE PIJLERS

Appelpop heeft zijn financiële fundament gebouwd op drie pijlers, namelijk: Vrijwilligers, Sponsoren en jullie, ons festivalpubliek. De eerste pijler wordt gevormd door onze hardwerkende vrijwilligers. Zij dragen bij aan het feit dat onze organisatie geen loonkosten op de begroting heeft. Iedereen die je ziet rondlopen in een Appelpop Crew-shirt, voor, tijdens en na het festival, doet dit op vrijwillige basis. De tweede pijler bestaat uit onze loyale sponsoren. Gedurende het hele jaar werken we slim en creatief samen hoe zij in cash of in nature kunnen bijdragen. En dan is er die derde essentiële pijler, dat zijn jullie: onze festivalbezoekers.

Waarom
is bier
zo duur

LEG EENS UIT HOE IK EEN PIJLER BEN?

Jullie bijdrage? Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Elke aankoop van een biertje, hamburger, wijntje, frikadel of loempia draagt bij aan het dekken van alle kosten van het festival. En ja, deze producten zijn ietsje duurder dan op vergelijkbare festivals. Waarom? Bedenk je goed dat je geen entree hebt betaald om binnen te komen. Voor een vergelijkbaar festival zou je al snel zo’n 80 euro per dag moeten neertellen. Bereken maar eens hoeveel biertjes en hamburgers je daarvoor op een dag kunt krijgen. Een groot deel van dat denkbeeldige entreebedrag is al opgenomen in de eerste twee pijlers, namelijk de vrijwilligers en sponsoren. De rest wordt gegenereerd door de opbrengst van drinks en food op het terrein. En dat is waaraan jullie kunnen bijdragen.

WAT DRAAG IK DAN BIJ

Bij elke consumptie die je koopt, wordt een deel ingezet om de begroting sluitend te maken en de stijgende kosten te compenseren, net zoals bij elk ander festival. Het verschil is dat andere festivals deze kosten gedeeltelijk al hebben gedekt omdat je daar een toegangskaart hebt gekocht. We willen hier niemand aansporen om overmatig alcohol te consumeren, stuiterend van de suikerhoudende frisdranken over het terrein te gaan, of jezelf misselijk te eten aan hamburgers, maar het is goed om te beseffen dat elke pintransactie die je verricht bijdraagt aan het mogelijk maken van Appelpop 2024. Dat klinkt misschien wat dramatisch, maar in essentie is jullie uitgave daarvoor van enorm belang.

 

CONCLUSIE

Blijf gezellig op ons terrein, zelfs als er op dat moment in de line-up niet iets  is dat je aanspreekt. Je kunt bijvoorbeeld een kijkje nemen bij de Silent Disco of de Desperados Area of ga lekker chillen op de dijk met een drankje erbij en mensen kijken. Krijg je honger dan kun je op het festivalterrein blijven en een heerlijke keuze maken bij onze Food stands. Je kunt online of op het terrein één van onze toffe merchandise aanschaffen, of je kunt via deze link Vriend van Appelpop worden door een donatie van 30 euro te doen en lees welke benefits je daar voor terug kan krijgen. Nog laagdrempeliger scan onderstaande QR-Code of gebruik deze link om een eenmalige donatie te doen.

Alleen samen gaan we ervoor zorgen dat Appelpop in 2024 weer net zo’n mooi festival wordt als dit jaar. Doen jullie ook mee?