Waalkade Tiel - GRATIS entree

Informatie

Programma 2019 Programma 2019
Terug

Programma 2019

Racoon, Within Temptation, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Rondé, Nielson, Navarone en Davina Michelle zijn de namen die tot nu toe bekend zijn gemaakt voor de 28e editie van Appelpop. Op 13 en 14 september kun jij deze acts gratis zien tijdens Appelpop 2019!

De heren van Racoon mogen we dit jaar, na maar liefst acht keer op Appelpop te hebben gestaan, ware Appelpop-veteranen noemen. En met 22 jaar ervaring in het vak weten de ambitieuze Zeeuwen menig festival en poppodium plat te spelen. Momenteel kunnen we uitkijken naar een nieuw album én hun show op Appelpop!

De internationale tour van Within Temptation eind 2018 resulteerde in enkel uitverkochte zalen in eigen land. Begrijpelijk, want dé symfonische metalband van Nederland heeft nieuw materiaal, een nieuwe show en vooral ook nieuw spektakel! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het moment dat Sharon den Adel met haar mannen ons podium oploopt.

Met pompende massa’s als garantie is Kraantje Pappie de laatste jaren uitgegroeid tot een echte headliner. Op zijn laatste plaat uit 2018 is er echter ook een ander, rustiger geluid te horen. Het leverde hem wederom de nodige hits op. Met een onschendbare live reputatie laten we hem dit jaar heel graag de boel weer op stelten zetten!

Met single ‘Shine’ werd letterlijk en figuurlijk meteen de toon gezet voor het nieuwe album van Douwe Bob. De plaat kreeg de titel ‘The Shape I’m In’ mee en werd bekroond met een Edison. Het zowel bekende als vernieuwende geluid ervan laat zien wie Douwe Bob is: een ware artiest in hart en nieren. Kortom, we kunnen enkel concluderen dat deze zanger in bloedvorm is.

Rondé stormde een paar jaar geleden ineens de hitlijsten binnen. Na het debuutalbum uit 2017 vol prettige, opzwepende indierock, gaf de band plankgas met een uitverkochte clubtour als resultaat. Dit jaar is het tijd voor het tweede album dat in maart uitkomt. Kom maar door met dit nieuwe materiaal van deze niet te stoppen band!

Voor Nielson was het tijd voor een ander geluid, iets nieuws, volwassen worden. Het resultaat is een heerlijk fris en elektronisch klinkende plaat die ‘Diamant’ als titel meekreeg. Voor hem betekende het weg uit de comfortzone, maar muzikaal gezien voelt dit ultiem comfortabel. Kom maar op met die nieuwe Nielson!

Door het bereiken van de finale in ‘The Voice Of Holland’ viel Navarone pas écht goed op bij tv-kijkend Nederland. Hun energieke rock-‘n-roll, die zowel een 70’s vibe bevat als hedendaags aandoet, kenmerkt zich vooral door de krachtige lead vocals. Sinds hun debuutalbum staat elke plaat vol met ‘instant classics’ en met een uitverkochte clubtour in the pocket halen we deze heren dit jaar graag terug naar Tiel.

Haar vertolking van ‘Duurt Te Lang’ bleek een schot in de roos waarmee Davina Michelle zichzelf definitief op de kaart zette als een van de beste zangeressen van Nederland. Met haar exploderende succes kan een festivalshow op Appelpop niet uitblijven!