icoontje ALGEMEEN

GRATIS!!!

Jazeker, dit lees je goed. Appelpop is helemaal gratis! Dankzij de toewijding van 600 vrijwilligers en trouwe sponsoren is Appelpop sinds de eerste editie een gratis toegankelijk festival. Je hebt dus geen ticket nodig. Zo is het al jaren dé afsluiter van het festivalseizoen en kun je op Appelpop nog één keer genieten van de allerbeste festivalacts van het afgelopen seizoen.

WAT IS APPELPOP?

Appelpop is al jaren de festival afsluiter van het festivalseizoen. Je kan nog één keer met al je vrienden en/of familie genieten van de allerbeste acts die het afgelopen festivalseizoen hebben opgetreden.

LOCATIE

Appelpop vindt plaats op de Waalkade in Tiel. Kom je met de auto, fiets of openbaar vervoer kijk dan snel verder onder het kopje ‘bereikbaarheid’ voor alle informatie.

CASHLESS BETALINGEN

Alle betalingen op Appelpop zijn cashless. Bij de bars en foodstands kun je direct afrekenen met je pinpas (Maestro, Visa, Mastercard) of telefoon (mits geactiveerd). Zo hoef je niet meer in de rij voor een automaat of kassa en heb je geen munten over na afloop. Als festival besparen we bovendien in grondstoffen, we hoeven immers geen plastic te gebruiken voor de productie van munten.

Heb je geen Maestro, Visa of Mastercard of kun je enkel betalen met American Express of cash? Dan kan je bij één van de bemande kassa’s een ‘Appelpop cashcard’ kopen om geld op te zetten. Vervolgens kun je hiermee betalen bij alle cashless punten op het festivalterrein. Op de popmarkt gelden enkele uitzonderingen en kan er met pin of cash worden betaald.

SPONSOREN

Wij zijn ontzettend blij dat we trouwe, fanatieke sponsors hebben die ons een warm hart toedragen. Mede door hen én nieuwe sponsoren is Appelpop nog steeds gratis. Sponsoring is zowel met een geldbedrag als in natura (leveringen, diensten etc.) mogelijk. Kijk op onze sponsor pagina voor alle mogelijkheden.

VIP

Voor onze sponsoren zijn speciale VIP tickets beschikbaar. Deze zijn niet te koop of via een andere weg verkrijgbaar.

 

VRIJWILLIGERS

Appelpop wordt in alle lagen van de organisatie georganiseerd door vrijwilligers. Iedereen achter de bar tot aan de backstage crew werkt belangeloos mee aan het festival. Hier zijn wij trots op en het is één van de belangrijkste redenen dat Appelpop een gratis festival kan zijn. Lijkt het jouw leuk om een bijdrage te leveren? Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op deze pagina. Wil je meer informatie of met iemand uit de organisatie praten over wat jij kan doen? Neem dan contact met ons op via vrijwilligers@appelpop.nl

OVERNACHTEN

Appelpop heeft geen eigen camping, maar werkt samen met de campings uit de regio. Deze liggen dus niet aangrenzend aan het festivalterrein, maar er wordt wel vervoer geregeld. Bij de campings zelf kun je een arrangement boeken om te overnachten, inclusief dit vervoer naar het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen ga je naar www.appelpopovernachtingen.nl.

LEEFTIJD

Appelpop is voor alle leeftijden, maar er is geen speciaal kinderprogramma. We raden aan om kinderen t/m 12 jaar door een volwassene te laten begeleiden.

VRIEND VAN APPELPOP

Als particulier kun je ook een kleine financiële bijdrage leveren aan Appelpop. Vanaf 30 euro (of meer) per jaar word je Vriend van Appelpop. Hiermee steun je de organisatie bij projecten als extra randprogrammering, talentontwikkeling en werken we aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Meer weten? Kijk op vrienden.appelpop.nl.

ALLERGIE

Op het festivalterrein is een divers aanbod in food. Van snacks tot pizza en Aziatisch en zowel vegetarisch als glutenvrij: Go-Tan en friet bij de Blossomstage (geen kruisbesmetting). Zo zit er voor iedereen wel iets bij. Het is dan ook niet toegestaan om eigen voedsel en/of dranken mee te nemen. Bij een sterke allergie adviseren wij dit aan te geven bij de bestelling en je te laten adviseren over de gebruikte ingrediënten.

Let op: iedere bezoeker heeft te allen tijde eigen verantwoordelijkheid over zijn/haar/x allergenen. Let dus extra op bij het consumeren van eten en drinken.

NIX-18

Op Appelpop is het gebruik van alcohol, net zoals in de rest van Nederland, alleen toegestaan voor personen die 18 jaar of ouder zijn. Er zijn NIX-18 bandjes verkrijgbaar op vertoon van een geldige legitimatie. Ben je tussen de 18 en 25 jaar? Haal dan een bandje bij de NIX-18 balie om discussie aan de bar te voorkomen. Lees ook onze huisregels voor meer informatie en algemeen geldend beleid.

RECLAME EN/OF VERKOOP

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op en rond het festivalterrein.

BUURTBEWONERS

Appelpop is een van de mooiste evenementen in Tiel. Uit zowel de regio, als heel het land én Europa ontvangt de stad elk jaar duizenden bezoekers en gasten. Als organisatie zetten we alles op alles om iedereen een fijn en veilig festival te laten ervaren. Dit geldt ook voor onze omwonenden. Wij begrijpen dat Appelpop tijdelijk een invloed heeft op de leef-, en- woonsituatie van onze buren en dat zij naast gezelligheid ook enige hinder kunnen ervaren. Naast wegafsluitingen en geluidshinder hebben we ook te maken met algehele drukte rondom ons terrein. We doen er als organisatie alles aan om onze buurtbewoners zo min mogelijk tot last te zijn. Ten doeleinde daarvan organiseren we dan ook in de aanloop naar het festival een aantal contactmomenten met onze buren. Buurtbewoners met specifieke vragen kunnen zich richten tot bewoners@appelpop.nl.

POPMARKT

Op een gedeelte van het terrein staan gezellige kraampjes waar je rond kan snuffelen en kan shoppen. Aanmelden als standhouder kan via popmarkt@appelpop.nl. Let op: er is beperkte capaciteit.

MERCHANDISE

Appelpop heeft een eigen merchandise lijn. Zo waren er in de afgelopen jaren o.a. toffe hoodies, programma shirts, mokken, keycords en hoedjes te koop. Wil je dit jaar (weer) een leuk aandenken? Kom dan langs de merchandise tent bij de infobalie voor officiële Appelpop merchandise. Of koop een leuk item vooraf in onze merchstore.

GEHOORBESCHERMING

We vinden het belangrijk om op een veilige manier van muziek te genieten. Daarom raden we aan in de tenten gehoorbescherming te dragen. Neem zelf oordoppen mee of koop oordoppen bij de stand van Cool Earplugs op het festivalterrein.

EHBO

Appelpop draagt zorg voor al haar bezoekers. Voor de nodige medische verzorging en ondersteuning wordt er samengewerkt met gecertificeerde partner Just4Safety. Zij bieden ambulante hulpverlening en bemannen twee EHBO posten op het terrein en één op het plein bij Zinder, aan de kant van de Blossomstage. Daarnaast staat de organisatie van Appelpop in direct contact met medische specialisten en omliggende ziekenhuizen.

icoontje FESTIVAL TERREIN

PLATTEGROND

Weten waar je moet zijn voor jouw favoriete acts? Check hier de plattegrond voor alle podia, bars, toiletten en praktische zaken op het festivalterrein!

OPENINGSTIJDEN

Het festivalterrein gaat vrijdag 8 september open om 17:00u en sluit om 01:00u. Op zaterdag 9 september gaat het terrein open om 13:00u en sluiten we om 01:00u.

HUISREGELS

Bij betreding van het festivalterrein ga je akkoord met onze huisregels en wat je op dat moment wel en niet mag meenemen. Zo is het niet toegestaan om drugs, wapens, glaswerk en blik mee te nemen. Eten en drinken moet bij de toegangspoorten ingeleverd worden. Ook spuitbussen met drijfgas (zoals deodorant) worden ingenomen. Daarnaast is het dragen van clubkleding (zoals motor-, of voetbalclubs) niet toegestaan, evenals het meenemen van selfiesticks, paraplu’s en/of andere stokken.

Het is wel toegestaan om zonnebrandcrème mee het terrein op te nemen.

Bij het betreden van ons terrein ga je automatisch akkoord met onze huisregels. We raden aan dit te lezen voorafgaand aan je bezoek. In ons reglement staat ook wat er wel en niet mee het terrein op mag.

FESTIVALREGLEMENT

Bekijk hier ons festivalreglement.

FOTOTOESTEL / FILMCAMERA / DRONES

Professionele fotoapparatuur is niet toegestaan (zonder persaccreditatie). Alleen compact camera’s en smartphones mag je als bezoeker meenemen. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera’s en filmcamera’s mogen niet mee het terrein op, evenals een selfiestick. Laat dit dus thuis. Bovendien is het niet toegestaan om met een drone boven of in de buurt van het festivalterrein te vliegen.

HUISDIEREN

Huisdieren zijn niet toegestaan. Hulphonden en geleidedieren wel.

 

GEVONDEN VOORWERPEN

Ben je iets kwijtgeraakt tijdens het festival? Bij de informatiebalie worden alle gevonden voorwerpen verzameld. Vanaf de woensdag na het festival kun je terecht bij de afdeling ‘gevonden voorwerpen’ van de gemeente Tiel.

TOILETTEN

Er zijn voldoende toiletten op het festivalterrein te vinden. Ook zijn er op meerdere plekken toiletten voor mensen met een beperking aanwezig. Zie ook ‘toegankelijkheid’.

KOLVEN

Nabij de Blossomstage, op het Zinder plein, bevindt zich een EHBO post waar de mogelijkheid is tot kolven. Bezoekers die willen kolven kunnen zich bij deze post, naast de Blossomstage, melden.

 

LOCKERS

Heb je waardevolle spullen die je graag veilig op het terrein wil opbergen? Geen probleem. Op Appelpop zijn lockers te huur voor een dag of het hele weekend. Je betaalt een borg die je achteraf weer terugkrijgt.

MEDICATIE & VLOEISTOFFEN

Medicijnen zijn toegestaan in ongeopende verpakkingen inclusief bijsluiter en op vertoon van een doktersverklaring. Zonnebrand en lenzenvloeistof zijn wel toegestaan. Eigen drinken, deodorant of parfum niet. Lees ook de huisregels voor wat er wel en niet mee mag het festivalterrein op.

CUP TO CUP
Houd Appelpop schoon met cup-to-cup! Bij je eerste drankje koop je een beker en bij elke nieuwe bestelling lever je de beker weer in en betaal je daar uiteraard niet meer voor. Beker kwijt? Dan koop je wel weer een nieuwe bij je bestelling.
Dit zelfde systeem geldt voor de zogenaamde PET flesjes waarin de Desporados worden uitgegeven.
Ga je naar huis? Lever je beker (of PET flesje) in bij één van de bars of gooi deze in de speciale recyclecontainer op het terrein. Op deze manier dragen we met elkaar bij aan een schonere wereld!

icoontje BEREIKBAARHEID

OPENBAAR VERVOER

Kom je met de trein na Appelpop dan kan je vanuit de richting Utrecht/s’Hertogenbosch reizen met de NS en vanuit Arnhem/Nijmegen met Arriva. Beide vervoerders zetten extra lange en extra treinen in. Voor de actuele reisinformatie kan je terecht op; www.ns.nl, www.arriva.nl of op www.9292ov.nl.

Vanaf station Tiel wordt de looproute richting het festivalterrein aangegeven met borden en lichtkranten. Het is circa 15 minuten lopen vanaf het station.

AUTO

Kom je met de auto? Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op loopafstand van het festivalterrein (circa 10-15 minuten). Volg daarvoor de P-borden vanaf de A15 naar de parkeergelegenheden. Voor een soepele doorstroom volg daar de instructies van de verkeersregelaars.

De route vanaf de diverse parkeerterreinen richting het festivalterrein staan met looproutes aangegeven. Let op! De openbare parkeerterreinen die rondom het festivalterrein liggen zijn afgesloten tijdens het festival. Ook wordt er door de gemeente opgetreden tegen foutief en hinderlijk parkeren in woonwijken.

Aan de Wamelse kant van de Waal is het ook mogelijk om te parkeren. Je vaart met de pont over met een retourticket van €8,00.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over parkeren op de website van Gemeente Tiel.

KISS&RIDE

Wil je iemand afzetten of ophalen? Volg dan de borden Kiss&Ride. Neem op de A15 dan afrit 32 richting Tiel-West en volg de borden Kiss&Ride. Op circa 10 minuten lopen van het festivalterrein is een grote Kiss&Ride straat ingericht. Deze locatie kun je delen met degene die je ophaalt, dit scheelt veel zoeken.

Ook aan de overkant van de Waal (kant van Wamel) is een Kiss&Ride voorziening bij het voetveer.

(BROM)FIETS OF SCOOTER

Bewaakt stallen kan bij de fietsenstalling bij de Oude Haven. Vrijdag en zaterdag is deze stalling tot 01.30u geopend.

Onbewaakt stallen kan ook bij één van de tijdelijke fietsenstallingen:

  • Zoutkeetstraat
  • Nieuwe Tielseweg
  • Parkeerterrein Bleekveld
  • Voetveer aan de kant van Wamel

Let op! De gemeente verwijdert verkeerd gestalde (brom)fietsen.

TAXI'S

Kom je of wil je naar huis met een taxi? Deze staan op een paar minuten lopen van de ingang van het festivalterrein. Bij beide ingangen staat de taxistandplaats met bebording aangegeven.

TOURINGCAR

Kom je met een touringcar vol vrienden? Geef dit dan op tijd door via info@appelpop.nl. Wij zorgen ervoor dat je in de week voor het festival informatie krijgt waar de touringcar geparkeerd kan worden. Dit is op circa 10 minuten lopen van de Appelpop terrein. De looproute staat met bebording aangegeven.

MINDERVALIDE PARKING

Ben je minder valide? Voor minder validen hebben we speciale parkeerplaatsen direct naast het festivalterrein. Hiermee kun je met je invalideparkeerkaart parkeren. 

Kom je vanaf afrit 32, dan kun je parkeren in parkeergarage WLP. Kom je vanaf afrit 33 dan sta je op parkeerterrein Oude Haven. Volg vanaf beide afritten de borden met MIVA.

icoontje PERS

ACCREDITATIE AANVRAGEN?

We nemen alleen aanvragen in overweging na ontvangst van een zogeheten opdrachtbevestiging door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium (website, tijdschrift, dagblad e.a.). Dit is een e-mail waarin een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bevestigt dat een journalist en/of fotograaf in opdracht van dat specifieke medium komt voor een (foto)verslag van Appelpop met publicatie als doel. Social media en eigen blogs vallen niet onder media die we een accreditatie toekennen.

Na ontvangst van een e-mail door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bekijken wij de aanvraag en mailen z.s.m. een bevestiging of afwijzing die al dan niet toegang tot het festival verschaft gedurende het opgegeven aantal dagen en voor het opgegeven aantal personen. Voor accreditatie kunt u terecht bij pers@appelpop.nl.

LET OP! De termijn voor accreditatie aan te vragen voor Appelpop 5 september 2023

RECHTENVRIJE FOTO'S

Appelpop heeft een eigen team van huisfotografen. Zij stellen vóór, tijdens en na Appelpop een serie foto’s gratis ter beschikking voor publicatie in de media.

icoontje TOEGANKELIJKHEID

ROLSTOELVRIENDELIJK TOILET

Op EHBO post op het voorterrein nabij Desperados Area zijn grote ruime toiletten voor mensen met een beperking beschikbaar (190 x 230 cm). Bij het kijkplatform en de toiletten rechts van Go-Tan Stage staat een chemisch toilet voor mensen met een beperking (157 x 157 cm).

ROLSTOELVRIENDELIJK PARKEREN

Parkeerplekken voor mensen met een mobiele beperking zijn te vinden op de Oude Haven. Volg hiervoor de regulier bebording langs de toegangswegen van Tiel. De afstand tot de toegangspoort is ongeveer 150 meter en is geheel verhard.

VERHARD TERREIN

Het terrein is grotendeels verhard. Echter Mainstage en Go-Tan Stage staan op het gras. Het kan daardoor voorkomen dat bij (hevige) neerslag het terrein modderig is. Het kijkplatform is verhard bereikbaar.

KIJKPLATFORM

Er staat een overdekt kijkplatform voor mensen met een beperking op het terrein met uitzicht op de Mainstage en het Go-Tan Stage. De achterkant van de Eiland van Maurik megatent zal worden voorzien van grote ledschermen om de shows beter te volgen vanaf het Kijkplatform. Tevens is hier een rolstoelvriendelijk (chemisch) toilet beschikbaar. Reguliere rolstoelvriendelijke toiletten kunt u vinden bij toilet toiletarea 1 en 2.
De bar is verhard bereikbaar met een afstand van circa 20 meter.

RUSTRUIMTE / KOLFRUIMTE

Bij de EHBO post 1 op het plein bij Zinder is een rustruimte/kolfruimte beschikbaar.

BREDE INGANG

De ‘uitgang’ wordt gebruikt als bredere ingang voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.

MENUKAARTEN BARS

Bij de bars wordt er signing beschikbaar gesteld voor mensen met een beperking in hun zicht en voor mensen met een beperking in hun gehoor.

PERSOONLIJKE HULPMIDDELEN

Persoonlijke hulpmiddellen zoals krukken, een rolstoel en hulphond mogen mee het terrein op, echter wordt het afgeraden om een hulphond mee te nemen i.v.m. de drukte op het terrein.