ALGEMEEN

icoontje Gratis!!!

Dat lees je goed. Voor Appelpop heb je geen ticket nodig. Dankzij de toewijding van 600 vrijwilligers en trouwe sponsoren kan Appelpop een gratis toegankelijk festival zijn.

icoontje Wat is Appelpop?

Appelpop is al jaren de festival afsluiter van het festivalseizoen. Je kan nog één keer met al je vrienden en/of familie genieten van de allerbeste acts die het afgelopen festivalseizoen hebben opgetreden. 

icoontje Locatie

Appelpop vindt plaats op de Waalkade in Tiel. Kom je met de auto, fiets of openbaar vervoer kijk dan snel verder onder het kopje vervoer voor alle informatie.

icoontje Cashless betalingen

Alle betalingen op Appelpop gaan cashless verkopen. Dat houdt simpelweg in dat je direct bij de bar of foodstand kan betalen met je pinpas of telefoon (mits je dit geactiveerd hebt). Dit werkt net zoals o.a. bij de supermarkt, tankstation waar je contactloos kan betalen.

De voordelen zijn dat je niet eerst in de rij hoeft te staan om munten te halen en dat je geen munten overhoudt aan het einde van het festival. Plus we verbruiken geen onnodig plastic voor munten en verkleinen daarmee onze plastic uitstoot.

Je kunt gebruik maken van dit cashless systeem als jouw pinpas Maestro, Visa, Mastercard ondersteund. Helaas kunnen American Express kaarten niet gebruikt worden.

Heb je toch cash geld bij je of een American Express card dan kan je bij 1 van de bemande kassa’s terecht om een Appelpop debit card te kopen waar je geld op kan laten zetten en deze kan gebruiken bij alle cashless punten op het festivalterrein.

Wil je meer weten over het cashless betaal systeem kom dan langs bij de infobalie en onze medewerkers kunnen je precies uitleggen hoe het werkt.

icoontje Vrijwilligers

Appelpop wordt in alle lagen van de organisatie georganiseerd door vrijwilligers. Iedereen achter de bar tot aan de backstage crew werkt belangeloos mee aan het festival. Hier zijn wij trots op en is één van de belangrijkste redenen dat Appelpop een gratis festival kan zijn. Lijkt het jouw leuk om een bijdrage te leveren meld je dan aan via deze link. Wil je meer info of met iemand een keer er over praten wat jij kan doen neem dan contact op met info@appelpop.nl.

icoontje Sponsors

Wij zijn verguld dat we trouwe fanatieke sponsors hebben die ons een warm hart toedragen. Sponsoring kan gedaan worden in natura of met een bedrag. Kijk voor alle mogelijkheden op deze pagina.

icoontje VIP

VIP tickets voor Appelpop zijn alleen voor onze sponsoren. Particuliere VIP tickets zijn niet verkrijgbaar.

icoontje Vrienden van Appelpop

Niet alleen als bedrijf maar ook als particulier kan je een kleine financiële bijdrage leveren aan Appelpop. Vanaf 25 euro (of meer) per jaar word je vriend van Appelpop. Hiermee steun je de organisatie om o.a. projecten als extra randprogrammering, talentontwikkeling en werken we aan het verminderen van onze ecologische voet afdruk. Meer weten? Ga dan naar vrienden.appelpop.nl.

icoontje Overnachten

Appelpop heeft een samenwerking met campings uit de regio. Daar kan je een arrangement nemen van x euro waarmee je kan overnachten en je wordt van en na het festivalterrein gebracht wordt. De campings zijn niet direct aangrenzend aan het Appelpop terrein. Meer info? Ga dan snel naar appelpopovernachtingen.nl.

icoontje Leeftijd

Appelpop is voor alle leeftijden.

icoontje Allergie

Op het festivalterrein is een divers aanbod aan eetmogelijkheden: er zit altijd iets voor je bij. Het is dan ook niet toegestaan om eigen voedsel en/of dranken mee te nemen.

Wel adviseren als je een hele sterke allergie reactie hebt op bepaalde eten of drinken dit te overleggen bij de foodcourt met een medewerker om inzicht te krijgen met welke ingrediënten er gewerkt worden.
Let op: iedere bezoeker heeft te allen tijde eigen verantwoordelijkheid over zijn/haar allergenen. Let dus extra op bij het consumeren van eten/drinken!

icoontje Medicatie en vloeistoffen

Medicijnen zijn toegestaan in ongeopende verpakkingen en op vertoon van een doktorsverklaring. Zonnebrand, lenzenvloeistof zijn wel toegestaan. Eigen drinken, deodorant of parfum niet.

icoontje Popmarkt

Op een gedeelte van het terrein staan gezellige kraampjes waar je rond kan snuffelen en kan shoppen. Betaling zal alleen via pin mogelijkheid zijn. Aanmelden als standhouder kan via popmarkt@appelpop.nl.

icoontje Reclame en/of verkoop

Het is niet toegestaan om zonder toestemming van de organisatie goederen te verhandelen, te flyeren, stickeren en monsters uit te delen op en rond het festivalterrein.

icoontje Andere vraag

Je antwoord niet kunnen vinden in onze FAQ stuur dan een mail naar info@appelpop.nl.

FESTIVAL TERREIN

icoontje Openingstijden Festival terrein

Het festivalterrein gaat vrijdag 9 september open om 17:00u en sluit om 01:00u. Op zaterdag 10 september gaan de deuren op om 13:00u en sluiten we om 01:00u.

icoontje Wat mag je wel en niet meenemen?

Het is niet toegestaan om het volgende mee te nemen het festival terrein op:
drugs, wapens, glaswerk en blik het festivalterrein mee op te nemen. Meegebracht eten en drinken moet bij de toegangs poorten ingeleverd worden. Ook spuitbussen met drijfgas (zoals deodorants) worden ingenomen bij de. Het dragen van clubkleding (bijv. motor- of voetbalclubs) is niet toegestaan. Selfiesticks, paraplu’s en/of andere stokken worden bij de toegang in genomen. Huisdieren zijn ook niet toegestaan.

icoontje Fototoestel/Filmcamera/Drones

Alleen consumentencamera’s zoals compactcamera’s en smartphones zijn toegestaan op Appelpop. Fototoestellen met verwisselbare lenzen, spiegelreflex camera’s en filmcamera’s zijn voor bezoekers niet toegestaan. Ook je selfiestick kun je beter thuislaten. Het is niet toegestaan om als particulier om met een drone boven of in de nabijheid van het festivalterrein te vliegen.

VERVOER

Icoontje Algemeen

Verdere info volgt later. Op dit moment zijn wij in samenwerking met de gemeente bezig om een zo goed mogelijk vervoersplan te maken.

PERS

icoontje Accreditatie aanvragen?

We nemen alleen aanvragen in overweging na ontvangst van een zogeheten opdrachtbevestiging door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium (website, tijdschrift, dagblad e.a.). Dit is een e-mail waarin een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bevestigt dat een journalist en/of fotograaf in opdracht van dat specifieke medium komt voor een (foto)verslag van Appelpop met publicatie als doel. Social media en eigen blogs vallen niet onder media die we een accreditatie toekennen.

Na ontvangst van een e-mail door een vaste (hoofd/eind/foto)redacteur van een medium bekijken wij de aanvraag en mailen z.s.m. een bevestiging of afwijzing die al dan niet toegang tot het festival verschaft gedurende het opgegeven aantal dagen en voor het opgegeven aantal personen. Voor accreditatie kunt u terecht bij pers@appelpop.nl.

LET OP! De termijn voor accreditatie aan te vragen voor Appelpop 1 september 2022

icoontje Rechtenvrije foto’s

Appelpop heeft een eigen team van huisfotografen die vóór, tijdens en na Appelpop foto’s gratis ter beschikking stellen voor media die een artikel over Appelpop publiceren.