Waalkade Tiel - GRATIS entree

Nieuws

Succesvolle acts en vaste waarden uit festivalland in line-up Succesvolle acts en vaste waarden uit festivalland in line-up
Terug

wo 29 mei 2019

Succesvolle acts en vaste waarden uit festivalland in line-up

Ilse DeLange, De Staat, Rowwen H├Ęze, Maan en Suzan & Freek toegevoegd aan programma

Heerlijke popsongs van Ilse DeLange, eigenzinnige rock van De Staat, Limburgse gezelligheid met Rowwen Hèze, de warme stem van Maan en het succesvolle online streaming duo Suzan & Freek zijn ook te vinden op de 28e editie van Appelpop. Hiermee zijn er voor een vierde keer succesvolle acts en vaste waarden uit festivalland toegevoegd aan de line-up voor Appelpop 2019 dat plaatsvindt op 13 en 14 september in Tiel.

Met een nieuwe en meer op popmuziek georiënteerde plaat keert Ilse DeLange na lange afwezigheid weer terug op Appelpop. Heerlijke popsongs, wat melancholie én natuurlijk een beetje ruimte voor de Amerikaanse folk waar we haar zo goed van kennen. Met een verse Edison Oeuvreprijs 2019 op zak kunnen we niet wachten om deze ‘Miracle’ weer live te bewonderen.

Op het nieuwe album ‘Bubble Gum’ zoekt De Staat wederom de grenzen op van de alternatieve rockmuziek. En eigenlijk verwachten we niet anders van deze eigenzinnige band. Live word je overdonderd door een doordachte visueel spektakel dat de live reputatie opzweept tot ongekende hoogtes.

Dat het gezellig wordt, staat met de komst van Rowwen Hèze per definitie vast. Met een gloednieuw album op de planning werd het na lange afwezigheid tevens tijd weer een stukje Limburg naar Appelpop te halen. Het is immers “een kwestie van geduld en wachten op de dag, dat heel Appelpop Limburgs lult.”

De warme stem van Maan is niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Met de nummers 1-hits  ‘Blijf Bij Mij’ (met Ronnie Flex) en onlangs nog de giga-klapper ‘Hij Is Van Mij’ (met Tabitha en Kriss Kross Amsterdam) scoorde ze de grootste Nederlandse hiphop- en R&B-hits van het afgelopen jaar. Dat wordt flink meezingen in september!

Het moderne sprookje van dit moment heet Suzan & Freek! Zowel op persoonlijk als muzikaal vlak heeft dit duo elkaar helemaal gevonden. Hun covers die onder de noemer ‘De Minuut’ online werden gezet op YouTube waren al grote streaming hits met miljoenen views. Het eigen geschreven werk begint goed met de mega nummer 1-hit ‘Als Het Avond Is’. Betoverende liedjes om uit volle borst mee te zingen dus tijdens Appelpop.