Waalkade Tiel - GRATIS entree

Nieuws

Caroline Westendorp nieuwe presentatrice Appelpop Caroline Westendorp nieuwe presentatrice Appelpop
Terug

ma 9 september 2019

Caroline Westendorp nieuwe presentatrice Appelpop

Talentvolle zangeres het gezicht van nieuwe koers

De 28e editie van Appelpop heeft een nieuwe presentatrice voor de Mainstage en het Go-Tan Stage. Caroline Westendorp, oud-zangeres van The Charm The Fury en radiopresentatrice bij KINK, wordt het nieuwe gezicht van het festival. Zij kondigt komend weekend onder meer acts als Racoon, De Staat, Within Temptation, Ilse DeLange, Kraantje Pappie en Davina Michelle aan.

Vorig jaar nam presentator Harry Rienmeijer na 24 jaar afscheid van Appelpop. Programmeur Roderick Udo: “De enige manier om iemand op te volgen die zo lang het gezicht van het festival was, is iets heel anders doen.” Waar veel festivals een mannelijke host hebben, koos Appelpop voor een vrouw. Caroline Westendorp stond enkele jaren geleden als zangeres van metalband The Charm The Fury al eens op het podium van Appelpop. Udo: “Ze viel ons toen al op door haar zelfverzekerde podiumpresentatie en later ook door haar inhoudelijk goed geïnformeerde presentatie op de radio.”

Caroline Westendorp was van 2010 tot 2018 zangeres van metalband The Charm The Fury. Met deze band tourde ze internationaal langs grote festivals en in het spoor van artiesten als Papa Roach en Marylin Manson. In Nederland was 2017 het grote doorbraakjaar: na het tekenen van een platendeal met het bekende label Nuclear Blast volgden shows op grote Nederlandse festivals, waaronder Pinkpop en Appelpop. Nadat ‘The Charm’ vorig jaar uit elkaar ging, verruilde Westendorp het podium voor een plek achter het mengpaneel bij KINK. Op dit radiostation presenteert ze de ‘heavy’ show vol gitaarmuziek. Op Appelpop 2019 is ze terug op het podium en wel als presentatrice. Haar lef en brede muziekkennis maken Caroline Westendorp de perfecte gastvrouw voor de grootste podia van Appelpop in 2019.

Appelpop zet dit jaar een nieuwe koers in. Dit begint vrijdag om 17:00 uur met een vrijdagmiddagborrel rondom de nieuwe Rabostage. Later kan worden gedanst bij succesvolle concepten als Singlefeestje en Superstijl en worden meegezongen bij de Tante Joke Karaokeband. De Rabostage wordt gepresenteerd door Tatum Whistler, die eerder de Blossom Stage presenteerde. Verder is er de Piekendisco met elk uur een ander thema muziek en de Silent Disco met onder meer een festivalquiz en een bingo. Kortom: veel entertainment naast de grootste acts op drie podia die bezoekers van Appelpop gewend zijn. Op het terrein is meer ruimte voor ontspannen, divers eten en drinken.