Waalkade Tiel - GRATIS entree

Informatie

Programma 2019 Programma 2019
Terug

Programma 2019

Racoon, Within Temptation, Kraantje Pappie, Douwe Bob, Rondé, Nielson, Danny Vera, Navarone, Davina Michelle, Thomas Azier, EUT, Muyayo Rif en Son Mieux zijn de namen die tot nu toe bekend zijn gemaakt voor de 28e editie van Appelpop. Op 13 en 14 september kun jij deze acts gratis zien tijdens Appelpop 2019!

De heren van Racoon mogen we dit jaar, na maar liefst acht keer op Appelpop te hebben gestaan, ware Appelpop-veteranen noemen. En met 22 jaar ervaring in het vak weten de ambitieuze Zeeuwen menig festival en poppodium plat te spelen. Momenteel kunnen we uitkijken naar een nieuw album én hun show op Appelpop!

De internationale tour van Within Temptation eind 2018 resulteerde in enkel uitverkochte zalen in eigen land. Begrijpelijk, want dé symfonische metalband van Nederland heeft nieuw materiaal, een nieuwe show en vooral ook nieuw spektakel! Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot het moment dat Sharon den Adel met haar mannen ons podium oploopt.

Met pompende massa’s als garantie is Kraantje Pappie de laatste jaren uitgegroeid tot een echte headliner. Op zijn laatste plaat uit 2018 is er echter ook een ander, rustiger geluid te horen. Het leverde hem wederom de nodige hits op. Met een onschendbare live reputatie laten we hem dit jaar heel graag de boel weer op stelten zetten!

Met single ‘Shine’ werd letterlijk en figuurlijk meteen de toon gezet voor het nieuwe album van Douwe Bob. De plaat kreeg de titel ‘The Shape I’m In’ mee en werd bekroond met een Edison. Het zowel bekende als vernieuwende geluid ervan laat zien wie Douwe Bob is: een ware artiest in hart en nieren. Kortom, we kunnen enkel concluderen dat deze zanger in bloedvorm is.

Rondé stormde een paar jaar geleden ineens de hitlijsten binnen. Na het debuutalbum uit 2017 vol prettige, opzwepende indierock, gaf de band plankgas met een uitverkochte clubtour als resultaat. Dit jaar is het tijd voor het tweede album dat in maart uitkomt. Kom maar door met dit nieuwe materiaal van deze niet te stoppen band!

Voor Nielson was het tijd voor een ander geluid, iets nieuws, volwassen worden. Het resultaat is een heerlijk fris en elektronisch klinkende plaat die ‘Diamant’ als titel meekreeg. Voor hem betekende het weg uit de comfortzone, maar muzikaal gezien voelt dit ultiem comfortabel. Kom maar op met die nieuwe Nielson!

Ongekend goede country- en rock-‘n-roll van eigen bodem. Dat brengt Danny Vera naar Appelpop 2019. Zijn single 'Roller Coaster' werd NPO Radio 2 Topsong en is sindsdien veelvuldig op elk radiostation te horen. Met zijn zwarte vetkuif en strak in het pak refereert hij meteen aan de muzikale meesters van vroeger. Deze man heeft al menig festival plat gespeeld en in september is Appelpop de volgende.

Door het bereiken van de finale in ‘The Voice Of Holland’ viel Navarone pas écht goed op bij tv-kijkend Nederland. Hun energieke rock-‘n-roll, die zowel een 70’s vibe bevat als hedendaags aandoet, kenmerkt zich vooral door de krachtige lead vocals. Sinds hun debuutalbum staat elke plaat vol met ‘instant classics’ en met een uitverkochte clubtour in the pocket halen we deze heren dit jaar graag terug naar Tiel.

Haar vertolking van ‘Duurt Te Lang’ bleek een schot in de roos waarmee Davina Michelle zichzelf definitief op de kaart zette als een van de beste zangeressen van Nederland. Met haar exploderende succes kan een festivalshow op Appelpop niet uitblijven!

Thomas Azier is een echte wereldreiziger die zich laat inspireren door zijn omgeving en dat laat weerklinken in zijn muziek. Zo produceerde hij zijn eerste album in Berlijn waardoor het vol zit met techno invloeden en het een mysterieuze diepgang meekreeg. Zijn tweede album maakte hij in Parijs, wat een warmer en vriendelijker klinkende plaat opleverde. Het meest recente album van eind 2018 nam hij op zonder vaste woon- of verblijfplaats en kreeg toepasselijk de titel 'Stray' mee. Live brengt hij samen met zijn band de muziek vol overtuiging en is het nog intenser zodat hij het publiek raakt met elke toon.

3FM Megahit en NPO Radio 2 Popsong 'Everyday' van Son Mieux was de afgelopen tijd niet van de radio af te branden. De muziek van deze Camiel Meiresonne laat zich het beste omschrijven als catchy synthpop uitgevoerd met een band vol vurige soul. Deze succesvolle formatie tourt dit jaar langs uitverkochte zalen door het hele land en is dus ook bij Appelpop meer dan welkom.

De charismatische jonge band EUT heeft vorig jaar meerdere malen bewezen dat ze de stempel ‘band to watch’ dik verdienen. Hun aanstekelijke en ongepolijste poprock knalt met een zeer welkome en verfrissende energie heerlijk van het podium af. Na een zeer goed ontvangen debuutalbum is EUT zeker ook op Appelpop 'one to watch'.

Latin, ska en punk wordt door Muyayo Rif moeiteloos samengebracht in een zomerse cocktail. Feest is gegarandeerd met deze vrolijke sfeermakers uit Barcelona, die ook met La Pegatina een nummer uitbrachten. Zo bliezen ze vorig jaar al aardig wat festivaltenten omver. Dit jaar mag ook Appelpop eraan geloven.