Waalkade Tiel - GRATIS entree

Informatie

Bereikbaarheid Bereikbaarheid
Terug

Bereikbaarheid

Appelpop trekt elk jaar veel bezoekers naar Tiel. Houd rekening met grote (verkeers)drukte in en rondom de stad in het Appelpop-weekend (7 & 8 september 2018).

Openbaar Vervoer
We raden bezoekers aan gebruik te maken van het openbaar vervoer. Station Tiel is vanuit Utrecht te bereiken met de NS of vanuit Arnhem met Arriva. Zij zetten extra en langere treinen in. Plan je reis goed via www.ns.nl of www.arriva.nl. Vanaf Station Tiel is het circa 15 minuten lopen naar het festivalterrein.

De NS heeft bovendien een speciaal Appelpop retour geïntroduceerd. Koop nu je treinkaartje met 20% korting op de festivalpagina van NS.

Veerdienst
Vanuit Wamel kun je met het voetveer direct naar het Appelpop terrein. Fiets en auto kun je aan deze kant van de Waal gratis parkeren. (Brom)fietsen mogen tijdens het festival niet mee met deze veerdienst. Het voetveer vaart vrijdagavond vanaf 18.00 uur en zaterdagmiddag vanaf 12.00 uur met extra veerponten. Op beide dagen varen ze tot 02.00 uur ‘s nachts. Let op: Vanaf 23.00 uur kun je echter niet meer richting Tiel varen. 

Fiets
Rondom het terrein van Appelpop zijn meerdere (tijdelijk) fietsenstallingen. Op vrijdag en zaterdag kun je je (brom)fiets hier gratis stallen:

-Zoutkeetstraat (langs rijbaan en op parkeerterrein/grasstrook achter Uijen Glas)
-Nieuwe Tielseweg (ventweg tegenover Gerechtsgebouw en grasstrook langs Hertenkamp)
-Ophemertsedijk
-Voetveer (zijde Wamel)

Bij de Oude Haven is een bewaakte fietsenstalling. Deze is op beide avonden geopend tot 01.30 uur.

Auto
Kom je met de auto naar Appelpop? Volg dan de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders in en rondom de stad. Zij begeleiden je naar de beschikbare parkeerplekken op loopafstand van het festivalterrein. Ook aan de overkant van de Waal in Wamel zijn voldoende parkeerplekken. Vervolgens kun je met het voetveer direct naar het Appelpopterrein. 

In een groot deel van de binnenstad en daaromheen zijn vergunninghoudersplaatsen. Parkeer hier niet. Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleider, zo weet je zeker dat je goed staat en voorkom je een bon of het wegslepen van je voertuig.

Kiss & Ride
Aan de overkant van de Waal, in Wamel kunt u gebruik maken van een Kiss&Ride plek. Bezoekers van het festival kunnen vervolgens met het voetveer direct naar het festivalterrein aan de overkant. Aan de kant van het centrum raden we aan om de opstapplekken van de pendelbussen naar de camping te gebruiken voor het wegbrengen en afzetten. Deze bevinden zich op de Nieuwe Tielseweg en de Grotebrugse Grintweg.

 

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de Gemeente Tiel.