Waalkade Tiel - GRATIS entree

Informatie

Algemeen Algemeen
Terug

Algemeen

Appelpop is een gratis toegankelijk festival op de Waalkade in Tiel. Het is uitgegroeid tot het grootste muziekfestival in zijn soort met internationale bekendheid. Elk tweede weekend van september is het voor veel bezoekers dé afsluiter van het festivalseizoen. Op vrijdag 9 september en zaterdag 10 september 2022 vindt de 29e gratis editie plaats.

Appelpop kenmerkt zich door de brede programmering van bands uit de top van de Nederlandse muziekindustrie, internationale acts, kwaliteit uit het popzalen-circuit en regionaal talent. Naast muziek op de podia en een festivalmarkt zijn er ook diverse andere acts te vinden zoals een Silent Disco en een grote vrijdagmiddagborrel.


BEDRIJVEN

In verband met lopende contracten met aanbieders van voedsel- en drankwaren heeft het geen zin om ons te benaderen met aanbiedingen op dat gebied.

De festivalmarkt biedt wel ruimte voor kramen met koopwaar. Deze plekken op onze ‘popmarkt’ zijn echter niet voor de verkoop van voedsel, drank of rookwaren.

Voor sponsoren zijn er verschillende mogelijkheden. Kijk op de sponsorpagina voor meer informatie.


GEHOORBESCHERMING EN LICHTEFFECTEN

Ondanks dat de organisatie zich houdt aan de wettelijke normen voor geluidsoverlast, vragen wij onze bezoekers rekening te houden met het volume van de muziek die op het terrein en bij de podia te horen is. Het is verstandig om gehoorbescherming te dragen. Daarnaast wordt er op Appelpop gebruik gemaakt van lichteffecten die gevaar kunnen opleveren voor mensen met epilepsie of een overgevoeligheid voor licht.


KASSA'S

Bij Appelpop betaal je met munten voor zowel drankjes als eten. Bij de kassa’s kun je consumptiemunten kopen. Er zijn bemande en onbemande kassa's op Appelpop. Bij elke bemande kassa kun je munten zowel met pin als met contant geld betalen, op de grote onbemande locaties kun je met briefgeld en per pin munten halen, op de overige locaties kan je alleen pinnen.


KLUISJES

Voor de bezoekers van het festival zijn er kluisjes beschikbaar, maar we raden je aan zo weinig mogelijk mee te nemen. Er is een beperkte beschikbaarheid van kluisjes en iedereen wordt bij de ingang gecontroleerd. Bij grote belangstelling kunnen we het gebruik van een kluisje niet garanderen. Lees ook het festivalreglement goed door om te weten welke spullen je wel en niet mee mag nemen het terrein op.


MINDERVALIDEN

Voor rolstoelgebruikers is er achterop het terrein van de Mainstage een rolstoelpodium met uitzicht op zowel de Mainstage als het Go-Tan Stage. Er zijn ook rolstoeltoiletten aanwezig op het terrein. Wanneer de festivaldagen naderen kun je meer informatie omtrent invalide parkeerplekken vinden onder bereikbaarheid.


TERREIN

Het Appelpop terrein ligt aan de Waalkade in Tiel en is goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer (station Tiel, volg daarna de borden). We raden aan het festivalreglement goed door te lezen voordat je naar het terrein komt. Onder bereikbaarheid staat alle verdere informatie omtrent de bereikbaarheid van het festivalterrein.


TOILETTEN

De toiletten op Appelpop zijn betaald. Je kan hier met contant geld afrekenen en pinnen.